Datum

Het verhaal van AbdelRahman: “Van vluchteling tot Automation Engineer in Eindhoven binnen twee jaar!”

Inhoud

Vanuit de chaos in Syrië kwam AbdelRahman twee jaar geleden in Nederland terecht, nogal een cultuurverschil. “Het was voor mij lastig om te vinden waar ik moest zijn voor hulp in Nederland. Het is hier heel anders geregeld dan in Syrië. De eerste stap in Helmond heb ik gemaakt met LEVgroep,” vertelt hij. “Zij hebben mij geholpen met een woning, energie, werk etc. Ook met hoge prijzen van energie was het voor mij moeilijk. Ik maakte me zorgen over geld en schulden. Maar gelukkig was LEVgroep er. Zij hebben gekeken hoe ik geld kan besparen, maar ook welke toeslagen ik kan krijgen,” vertelt AbdelRahman.”

Door zijn gedrevenheid heeft AbdelRahman zijn inburgering in zeer korte tijd succesvol afgerond en diverse trainingen gevolgd bij LEVgroep, waarin hij begeleid werd naar een baan. En nu werkt hij sinds november 2022 in Eindhoven als Automation Engineer bij een technisch bedrijf. “Het is soms wel lastig om de cultuur te begrijpen op de werkvloer, alles is nieuw voor mij. Maar ik ben heel blij dat ik daar mag werken,” vertelt AbdelRahman.


Het succesverhaal van AbdelRahman begint met één simpele tip. “Als je een probleem hebt of iets niet begrijpt, probeer niet alles zelf op te lossen,” vertelt AbdelRahman. “Je kunt altijd om hulp vragen. Ga naar LEVgroep of een andere instantie, zij helpen jou verder.”

Foto: Tommy Kohlbrugge
Foto: Tommy Kohlbrugge