Julia Bartels
Datum

Een inkijkje in de werkdag van onze HR-adviseur Julia

Inhoud

Julia start haar werkdag op het centraal kantoor (CK) in Helmond. Met een kop koffie bereidt ze zich voor op sollicitatiegesprekken Buurtcoach vanmiddag. Julia is als HR-adviseur begeleidend aan het sollicitatieproces. Voor de tweede gespreksronde wordt gebruik gemaakt van TMA-analyses, deze geven weer waar natuurlijke behoeftes en talenten van iemand liggen. Julia verdiept zich in de analyse en blikt terug op de eerste sollicitatiegesprekken.  

Na de voorbereiding stemt Julia een Loopbaanbudget-aanvraag af met collega HR-adviseurs, wat een ontwikkelbudget is voor individuele inzetbaarheid van medewerkers. Julia licht de betreffende medewerker hierover in en stapt in de auto onderweg naar de Weeffabriek in Geldrop, de locatie waar de tweede gespreksronde gepland is. Bij aankomst maakt ze nog een praatje met de LEV-collega’s daar. 

De tijd vliegt doordat Julia en de collega’s van LEV-Geldrop twee interessante sollicitanten hebben gesproken. Tijdens de nabespreking stelt Julia kritische vragen over de verwachtingen van het team over de nieuwe collega en welke sollicitant daar het beste bij past. Nadat de knoop over benoeming met de commissie is doorgehakt, is het tijd om terug naar het centraal kantoor te gaan. Net op tijd om met het HR-team een wandeling te maken in de pauze.  

Fris en fruitig kan Julia haar mails bijwerken. Daarna staat een werkoverleg met een manager gepland over het verzuim, werving en selectie, personeelsmutaties en andere personeelskwesties die aandacht vragen. In het werkoverleg geeft Julia advies, bijvoorbeeld dat de manager in gesprek gaat met een medewerker over zijn ontwikkeling. Julia biedt enkele handvatten om zo’n gesprek in te gaan. Na het werkoverleg kruipt Julia achter haar laptop en schrijft wat ideeën uit over het (vernieuwde) inwerkprogramma voor nieuwe medewerkers.  

Vervolgens belt Julia met de bedrijfsarts, die vandaag spreekuren heeft gehad op locatie. Samen bespreken ze de terugkoppelingen. Naar aanleiding daarvan plant Julia een afspraak met een collega om te kijken naar verdere opbouwmogelijkheden in uren.  

Het einde van de werkdag is bijna inzicht. Julia belt beide kandidaten op die ze vanmiddag heeft gesproken voor de vacature Buurtcoach. Een kandidaat kan ze het goede nieuws vertellen en een arbeidsvoorwaardengesprek inplannen. Ook voor de andere kandidaat neemt ze de tijd om stil te staan bij de afwijzing, hier uitleg over te geven en terug te blikken op het sollicitatieproces. 

Na een dag vol schakelen, adviseren, toelichten, luisteren én lachen kan de laptop dichtgeklapt worden. Morgen weer een dag!

-- 

Ben je na het lezen van Julia haar werkdag enthousiast geworden? Grijp dan je kans en solliciteer vóór 16 oktober op de openstaande vacature voor HR-adviseur. We kijken uit naar jouw reactie!

Solliciteer direct

 

Vind je dit een goed verhaal?

LEVgroep is volop in beweging en heeft meer verhalen voor je verzameld. Neem gerust een kijkje.

Alle verhalen