Datum

M'hamed Yahia, sociaal werker bij LEVgroep, is genomineerd voor de titel Sociaal Werker van 2023!

Inhoud

M’hamed Yahia werkt al ruim 25 jaar bij LEVgroep als sociaal werker en is een verbindende schakel binnen het sociaal domein. Iedereen belt hem als hij/zij iets wil organiseren of iets nodig heeft. Hij gelooft heel erg sterk in de talenten van mensen en zet iedereen in zijn of haar kracht. Daar maakt hij ook meteen werk van dankzij zijn rol als verbinder en netwerker.Een belangrijk uitgangspunt vindt M’hamed: Voor en door jongeren voor verbinding met de samenleving”. M’hamed is samen met 2 andere sociaal werkers genomineerd voor de titel Sociaal Werker van 2023 door Sociaal Werk Werkt!

Visie van M’hamed Yahia, sociaal werker bij de welzijnsorganisatie LEVgroep: “Door met kinderen en jongeren in gesprek te gaan en ze een rol te geven in de aanpak van maatschappelijke vraagstukken waar zij mee te maken hebben, krijgen zij meer verantwoordelijkheidsgevoel. Het doel is om jongeren een stem te geven door onze samenwerkingspartners o.a. gemeente, onderwijsinstellingen en betrokken partijen. Kinderen en jongeren zijn het vertrekpunt en de basis van waaruit we in actie komen.”
M’hamed zet zich vooral in voor Jongerenwerk LEV Helmond. Hij kijkt ook naar wat de behoeften van jongeren zijn en daar maakt hij meteen werk van samen met alle betrokken medewerkers en samenwerkingspartners.

Een aantal voorbeelden van Jongerenwerk waar hij de kartrekker is zijn o.a.:

 1. We Care Helmond – Een werkgroep van jongeren voor jongeren om elkaar te inspireren over maatschappelijke thema’s. Doel: de sociale cohesie versterken.
  M’hamed zet deze jongeren in de spotlight, hij is op de achtergrond aanwezig en ondersteunt waar nodig. Hij luistert en stimuleert hen om de nodige stappen te zetten.

   
 2. Droomfabriek een centrale plek voor jongeren in Helmond 
  Een droom om samen met jongeren waar te maken. Een plek waar jong en oud bij elkaar komen voor ontmoetingen en talentontwikkeling. Met zijn gigantisch netwerk heeft M’hamed het voor elkaar gekregen om deze droomplek samen te creëren met de jongeren van We Care Helmond en vele vrijwilligers.

   
 3. Opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen
  Vanaf dag één is M’hamed betrokken bij het crisisteam. De eerste twee maanden is hij enorm actief bezig geweest om zijn netwerk in te zetten, om de opvanglocaties in te richten en om spullen in te zamelen. Lees meer via inzamelmoment Helmond steunt Oekraïne

   
 4. Voorkomen van rellen tijdens het WK 2022
  In Helmond waren een tijd geleden voetbalrellen. Tijdens het WK in 2022 wilden we dat voorkomen. M’hamed en zijn team haalden het landelijk nieuws, omdat zij alle jongeren uitnodigden om in de bioscoop samen voetbal te kijken en de overwinningen te vieren. Lees meer via: 
  Marokkaanse jeugd in Helmond ziet historische zege op Spanje: ‘Ik heb gehuild van blijdschap!’ | Helmond | ed.nl
  120 jongeren kijken samen naar Marokko op WK: 'Prachtig toch?' - Omroep Brabant