Datum

Groepstraining PIEP verbetert welzijn van ouders en kind

Inhoud

Jonge kinderen van 5 tot 8 jaar, die opgroeien in een thuissituatie met psychische en/of verslavingsproblematiek, kunnen zich anders gaan gedragen. PIEP zei de muis is een groepstraining die zowel ouders als kinderen handvatten biedt voor positieve veranderingen. Leren met LEV biedt deze training gratis aan gezinnen in Helmond en directe omgeving.

Psychische en/of verslavingsproblematiek leveren in een gezin veel stress op. Ouders hebben veel aan hun hoofd en de kinderen vangen veel spanningssignalen op. Ze voelen zich schuldig, worden stiller, drukker, boos of onzeker of hebben juist moeite zich te uiten.

Erkende Jeugdinterventie

PIEP zei de muis is een erkende jeugdinterventie (NJI) die zowel de kinderen (5-8 jaar) als de ouders ondersteunt zodat ze beide beter met de thuissituatie om kunnen gaan en de kinderen veilig(er) op kunnen groeien. En dat heeft resultaat: van de 31 deelnemers bleken er vorig jaar 27 geen verdere hulpverlening meer nodig te hebben. Kinderen leren veel en vinden het leuk om aan de Kinderclub PIEP mee te doen. Ouders beoordelen de training met een 8+.

Enkele reacties van deelnemers:

  • Het was fijn om met mensen te praten die in een soortgelijke situatie zitten
  • Ik ben zo blij dat mijn dochter heeft meegedaan. Ze kan zich nu veel beter uiten
  • Ik heb nog nooit meegemaakt dat ik een groep kom waar iedereen meteen snapt wat ik bedoel.

De training bestaat uit 13 bijeenkomsten voor kinderen en 5 voor ouders. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Meer informatie en aanmelden

Zit je zelf in een dergelijke situatie, ken je mensen of heb je beroepsmatig te maken met mensen voor wie deze training waardevol kan zijn? Kijk voor meer informatie en aanmelden op: http://bit.ly/lerenmetlev-piep. Je kunt ook contact opnemen met Marissa Spijkerman marissa.spijkerman@levgroep.nl, telefoon: 06 14 89 02 83.

Op www.lerenmetlev.nl vind je meer trainingen voor inwoners, vrijwilligers en beroepskrachten.