Magda Poolse arbeidsmigranten
Datum

Magda - Poolse migrant en coach

Inhoud

"Je moet er iets voor doen, pas dán kun je trots zijn.

Magda woont samen met haar man Radek in Someren. Ze hebben 2 kinderen van 17 en 19. Sport staat centraal in haar leven. Ze heeft een eigen sportschool en ze geeft sportlessen in Helmond en Someren. 3 Jaar geleden leek dit allemaal nog heel ver weg.

Magda werkte in een restaurant, maakte lange uren en had het idee dat zonder haar de hele zaak zou instorten. De druk werd te groot en ze kwam thuis te zitten. Door te gaan sporten lukte het haar om een knop om te zetten. Ze ontdekte dat een gezonde geest in een gezond lichaam zit en ging werken bij een sportschool. Na een tijdje zette ze een grote stap en startte haar eigen bedrijf.

Naast het geven van sportlessen, geeft ze de deelnemers ook 'mental support'. Zo kampte één van de deelneemsters aan de bootcamps met overgewicht. Ze had veel stress en ook veel schulden opgebouwd. Magda leerde deze vrouw om over haar problemen te praten. "Een probleem kan in jouw ogen heel groot kan zijn, maar is voor een ander klein. Eén maand lijkt lang, maar vier weken is al overzichtelijk."  Trots laat ze een foto zien van de vrouw die zichtbaar afgevallen is. "Het is haar ook gelukt om van haar schulden af te komen." Magda en haar man hielpen haar, maar zijn niet soft. "Je moet er iets voor doen, pas dán kun je trots zijn. Met onze aanpak brengen we mensen letterlijk en figuurlijk in beweging."

Magda verzorgt ook trainingen voor Poolse mensen. Hoewel een aantal van hen goed Nederlands spreekt, vinden ze het toch fijn om samen met landgenoten te sporten. Magda merkt dat een groot deel van hen niet weet waar ze terecht kunnen met vragen.

"Ze hebben echt iemand nodig om om over hun problemen te praten."

Magda Poolse arbeidsmigranten 2

Lees hier alle verhalen van de foto expositie 'Kennen we Elkaar?' over Poolse arbeidsmigranten in Nederland.

Vind je dit een goed verhaal?

LEVgroep is volop in beweging en heeft meer verhalen voor je verzameld. Neem gerust een kijkje.

Alle verhalen