Echtscheidingsspreekuur
Datum

Lotte voorkomt een conflict met haar ex-man door de juiste bemiddeling

Inhoud

Ik weet niet of hij dat mag….Mijn ex-man heeft de alimentatie voor de zomervakantiemaand gehalveerd omdat onze dochters bij hem verbleven tijdens die maand. Kan dat zomaar? Vanuit het echtscheidingsspreekuur komen we dan in een dilemma.

We hebben het juridische aspect, waarbij Lise, onze advocate, netjes uitlegt dat dit juridisch gezien niet mag. Met de kinderen centraal, is het de vraag of het slim is om zo een juridische procedure op te starten. Soms kun je daarmee in de ouderschapsrelatie, in het vertrouwen, meer kapot maken dan winnen. Vanuit het maatschappelijk werk verkent onze medewerker met haar of er voor haar een financiële noodzaak is en wat de gevolgen van een juridische procedure zouden kunnen zijn. We zoeken naar een mogelijke middenweg waarin ze haar ex wel aanspreekt, maar geen procedure opstart. Ons advies is om het een paar nachtjes te laten rusten.
Ze vindt het moeilijk, haar boosheid zit nog in de weg. Het is niet zeker dat ze de juiste keuze zal maken, wel is zeker dat ze zich meer bewust is van mogelijkheden en consequenties en dat haar kinderen daar direct de gevolgen van gaan voelen.

Vind je dit een goed verhaal?

LEVgroep is volop in beweging en heeft meer verhalen voor je verzameld. Neem gerust een kijkje.

Alle verhalen