Een waardevolle bijdrage in de laatste levensfase: Ineke Folgerts vertelt

Inhoud
Hier stellen we graag onze gewaardeerde collega Ineke Folgerts aan u voor. Met 11 jaar ervaring bij de Vrijwillige Terminale Zorg (VTZ) heeft Ineke een schat aan kennis en bijzondere verhalen verzameld. Haar werk raakt haar diep en ze deelt graag haar ervaringen en wensen voor de toekomst van VTZ. Lees hieronder om meer te ontdekken over haar waardevolle bijdrage aan de laatste levensfase van velen.

Ineke Folgerts, 57 jaar en 11 jaar werkzaam voor de VTZ

"Ik vind het heel waardevol om iets te kunnen betekenen voor mensen in een bijzondere levensperiode, namelijk de laatste levensfase. Het contact en de kennismakingsgesprekken met de stervende en zijn/haar naasten raken me elke keer weer, omdat de gesprekken vrijwel meteen diepgang hebben. Je mag dichtbij komen. Het is fijn om vervolgens met de inzet van onze vrijwilligers deze laatste fase te kunnen verlichten, er te zijn.

Een inzet die ik nooit zal vergeten, is die van een man met een jong gezin die veel te vroeg afscheid moest nemen van het leven. Een hele verdrietige situatie, waarbij de man in kwestie blij verrast was met de vrijwillige inzet van een leeftijdsgenoot. Dat had hij niet verwacht bij de Vrijwillige Terminale Zorg.

Mijn wens voor de Vrijwillige Terminale Zorg is dat nog meer mensen de weg naar de VTZ vinden en gebruik maken van de inzet van onze vrijwilligers. Het is een prachtige groep vrijwilligers met hart voor mensen." De reactie van familie achteraf is vaak: 'Hadden we de stap maar eerder gezet.'

Bent u geïnteresseerd in de diensten van de Vrijwillige Terminale Zorg of wilt u contact opnemen met Ineke Folgerts? Neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 0492-598 989 of stuur een e-mail naar vrijwilligethuiszorg@levgroep.nl. We staan klaar om u te helpen.