Dichtbij in de meest kwetsbare momenten: Wilma van Grinsven vertelt

Inhoud
Hier stellen we graag onze gewaardeerde collega Wilma van Grinsven aan u voor
Met 3 jaar ervaring bij de Vrijwillige Terminale Zorg (VTZ) heeft Wilma een diepe waardering ontwikkeld voor haar werk en de mensen die zij helpt. Haar inzet en passie voor de zorg zijn duidelijk merkbaar in haar verhalen en wensen voor de toekomst van VTZ. Lees hieronder om meer te ontdekken over haar waardevolle bijdrage aan de laatste levensfase van velen.

Wilma van Grinsven, 57 jaar en sinds 3 jaar werkzaam voor de VTZ

"Wat ik zo bijzonder vind in het werk voor de VTZ is dat je mensen zo nabij mag zijn in de meest kwetsbare periode in hun leven en dan daadwerkelijk iets kunt betekenen. En het werken met onze mooie groep vrijwilligers die dit werk met hart en ziel doen, vaak al vele jaren. Een inzet die ik me goed herinner, was bij een ouder echtpaar. De heer lag al maanden in bed en mevrouw wilde de deur niet uit omdat zij meneer niet alleen wilde laten. De inzet van onze vrijwilliger zorgde ervoor dat mevrouw een middag in de week de deur uit kon. Na een aanvankelijke aarzeling om haar man aan de zorg van vreemden over te laten, vond ze het zelfs fijn als er vervanging kwam op het moment dat de vrijwilliger op vakantie ging. Gebleken is ook dat het voor nabestaanden helpend is om hun leven buitenshuis te hervatten na het overlijden.

Mijn wens is dat meer mensen en ook zorgprofessionals eerder de weg naar de VTZ weten te vinden. Nu gebeurt het soms nog wel eens dat er een afspraak voor de intake of net na de intake afgezegd wordt omdat de cliënt al is overleden. Met de inzet van onze vrijwilligers worden mantelzorgers ontlast. Dat zorgt ervoor dat zij er gewoon kunnen zijn voor hun naaste die kan overlijden op de door hem of haar gewenste plek."

Bent u geïnteresseerd in de diensten van de Vrijwillige Terminale Zorg of wilt u contact opnemen met Wilma van Grinsven? Neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 0492-598 989 of stuur een e-mail naar vrijwilligethuiszorg@levgroep.nl. We staan klaar om u te helpen.